Puterea voinței - sfaturi pentru un viitor antreprenor de succes

Oportunităti de afaceri - Servicii personalizate

De ce atât de rar ne ținem promisiunile față de noi înșine? Nu am suficientă voință — de obicei răspund persoanele care nu încearcă să dea vina pe alții pentru eșecurile lor.

Autoarea cărții The Willpower Instinct, Kelly McGonigal, specialistă în psihologie medicală și profesoară de psihologie la Universitatea din Stanford, este sigură că: oamenii pur și simplu nu înțeleg cum funcționează voința. Când o persoană recunoaște că este un om fără voință, de fapt dorește să spună: Îmi este foarte greu să spun «NU», atunci când ceva din interiorul meu vrea să spună «DA». Însă abilitatea de a-și spune «NU», este doar o componentă a voinței. Kelly McGonigal numește această componentă — puterea Nu voi face. Cu toate acestea, uneori este mult mai important să răspundem cu un «DA» prompt — căci, nu de alta, dar cum am putea face ceea ce amânăm pentru ziua de mâine? Însușirea morală de a te obliga să faci ceea ce trebuie să faci, după Kelly McGonigal — este puterea «Voi face».

Însă pentru a fi capabil de a alege între «NU» și «DA», noi avem la dispoziție și cea de-a treia putere: acea putere care știe și ține minte ce ne dorim cu adevărat.

În anumite momente chiar ți se pare că într-adevăr ar trebui să mănânci mai mulți biscuiți, să servești al patrulea pahar de martini sau să dai ultimii bani pentru o foaie de călătorie. Mulți dintre cei care s-au întâlnit cu astfel de ispite, brusc își amintesc de alte lucruri, mai importante pentru ei, cum ar fi: aș vrea să slăbesc pentru ca să pot îmbrăca rochia mea preferată, mi-aș dori să fiu promovată, să rambursez o parte din credit și nu în ultimul rând să-mi păstrez căsnicia. Iată aceasta este puterea care ne dictează care lucruri sunt pentru noi mai importante și o putem numi «Eu vreau».

Citește mai mult pe www.antreprenor.ro