Programul european de schimb pentru antreprenori

Noutati - Anunturi

erasmusErasmus pentru tinerii antreprenori ajută antreprenorii europeni aspiranţi să îşi dezvolte abilităţile necesare pentru a demara şi/sau conduce cu succes o mică afacere în Europa. Antreprenorii noi se întâlnesc şi schimbă cunoştinţe şi idei de afaceri cu un antreprenor cu experienţă cu care efectuează un stagiu şi colaborează pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 6 luni. Schimbul este finanţat parţial de Comisia Europeană.

Beneficii

În calitate de antreprenor nou, vei beneficia de formare la locul de muncă într-o întreprindere mică sau mijlocie undeva în una din ţările participante. Aceasta va uşura demararea cu succes a afacerii tale sau îţi va consolida noua întreprindere. Poţi să beneficiezi şi de acces la pieţe noi, cooperare internaţională şi eventuale posibilităţi de colaborare cu parteneri de afaceri din străinătate.

În calitate de antreprenor gazdă, poţi beneficia de idei noi din partea unui antreprenor nou motivat folositoare companiei tale. Acesta poate avea abilităţi sau cunoştinţe de specialitate într-un domeniu pe care tu nu îl stăpâneşti foarte bine, care ar putea să le completeze pe ale tale. Majoritatea antreprenorilor gazdă au fost atât de mulţumiţi cu această experienţă, încât au decis să găzduiască alţi antreprenori noi ulterior.

Este într-adevăr o colaborare reciproc avantajoasă în care amândoi puteţi descoperi, de asemenea, pieţe sau parteneri de afaceri europeni noi, modalităţi diferite de a face afaceri. Pe termen mai îndelungat, veţi beneficia de oportunităţi importante de networking (socializare/colaborare) şi, eventual, veţi putea decide să continuaţi colaborarea, eventual ca parteneri de afaceri pe termen lung (de exemplu, întreprinderi de tip „joint venture", activităţi de subcontractare, relaţii contractant-furnizor, etc).

„Erasmus pentru tinerii antreprenori" este finanţat de Comisia Europeană şi este derulat în ţările participante cu ajutorul punctelor locale de contact, care au competenţe în acordarea de sprijin pentru afaceri (de exemplu, Camera de Comerţ, centrele pentru întreprinderi nou înfiinţate, „incubatoarele de afaceri" etc.). Activităţile acestora sunt coordonate la nivel european de către Oficiul de sprijin al programului.

CITEȘTE MAI MULT AICI